24. lokakuuta 2013

Ompelukonemietintää ja pikasurautuksia

Viime sunnuntaina ompelin joustofroteetilkkuja toisiinsa, silittelin tietty välillä. Kun ompelut oli jo loppusuoralla, laitoin ompelukoneen virrat taas päälle ja kappas - eipä enää toiminutkaan valot eikä näkynyt pistonpituudet etupaneelissa. Kone ompeli kyllä, neula siis liikkui kun painoin polvinta, mutta tikiä ei voinut valita. Ilmeisesti hajosi se etupaneeli :/ Ja mä niin tykkäsin tuosta koneesta! Meen viikonloppuna ompelukoneen kera ompelukoneliikkeeseen ja katsotaan sitten. Jos ei konetta enää kannata korjata (kun on tuolta 1980-luvun alkupuolelta), täytyy ostaa uusi kone. Tai ei tietty välttämättä uusi, käytettykin mulle kelpaa.

Etsin kaapista halpis-Singerini ja sen avulla sain ommeltua loputkin tilkut toisiinsa. Sinänsä ompelemiseen tuosta Singeristä ei ole, ainakaan mun tarpeisiin se ei riitä. Ihan ok ompelukone sellaiselle joka lyhentää pari kertaa vuodessa housut tai verhot ;)

Tässäpä mun tilkkuprojektia... näistä on tulossa peflettejä saunaan, kun vaan keksisin minkä kankaan laitan toiselle puolelle..?Ja koska ompelututti, saumuroin noi pefletinalut.  Samalla ompelin muutamia lappusia keittiöön. Noilla voi pyyhkiä tahmaisia käsiä ja suita :) Samalla kokeilin saumurin diffiä.


Muutama viesti vielä ja täyttyy blogin 300 viestin rajapyykki. Samoihin aikoihin juhlistetaan blogin 4-vuotissynttäreitä. Pian on siis aihetta juhlaan ;) Ja lupaan keksiä jonkin kivan arvonnan :)