1. lokakuuta 2013

Jotain äidille, tyttärelle ja saumurille o.O

Eilen ompelin itselleni hupparin, taas kerran. Tällä kertaa joustocollegesta. Jossain vaiheessa ompelua meinasi kyllä iskeä epätoivo... kun ei joustocollege ole yhtä joustavaa kuin trikoo josta aikaisemmin olen hupparini ommellut. Mietin jo mielessäni, kenelle voisin hupparin antaa jos se on mulle liian pieni. Huoli oli kuitenkin turha - mahtuu päälle! Ja sen saa vielä päältä poiskin ;)


Huppu ei menny edestä ihan kauheen hyvin, joten ompelin siihen rusettinapin :P Rintojen alla on framilon-rypytys, samoin sivusaumoissa. Tein eteen taskut, koska kun talvi lähestyy, tarvii olla taskut nenäliinoille. Tästä tuli aikas kiva!

Kaava: Make it work
Kankaat: joustocollege Kestovaippakaupasta, resori EK:sta, vaaleanpunainen trikoo Jättirätistä.
 
-----------
Eilen illalla aloitin ompelemaan tyttärelle Flow-tunikaa (kaava muokattu kokoon 86cm) ja tänään ompelin loppuun. Aika ihanan pirteä tuli :)Kaava: Flow, Ottobre Kids 4/12
Kankaat: Keijutanssi -trikoo Tilkkukorista, resorin alkuperä ei muistissa. 

-----------

Käytin enimmäkseen saumuria sekä tuossa hupparissa, että tyttären tunikassa. Saumurissani ei ole pussia jonne leikkaantuneet kangassuirot tippuisivat. Kyllästyin siihen että niitä oli syli ja lattia "täynnä". Muistelin joskus nähneeni netissä jossain blogissa ohjeen saumurin roskapussin tekemiseen ja google kertoi sen löytyvän Nappinjan blogista. Ohjetta ja ideaa mukaellen ompelin saumurille roskapussin vahakankaasta, sitä kun sattui kätevästi sopiva palanen olemaan ja vinonauhaakin löytyi.


Nyt kelpaa surruutella!

4 kommenttia:

 1. Kauniita ompeluksia! Kiitos muistutuksesta, mun on pitänyt ommella saumurille roskapussi, mutta aina se vaan on jäänyt. Jospa piakkoin. :)

  VastaaPoista
 2. Moikka!

  Eksyinpä tänne hahtuvavillisten perässä ja nyt kysyäisenkin tässä samalla et onko ideoita mistä löytäisin imetyspaitojen/vaatteiden kaavoja? Myös tuunaus ideat toimii :)

  VastaaPoista
 3. ainiin ja tähän kommentoin sen takia koska esim. tuon kaltainen huppari olis tosi kiva imetysmallina.. eli jokin luukku pitäis kehittää..-jenna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota Make it work -kaavaa vois tosiaan muokata niin, että tulis imetyspaita. Etukappale on kahtena osana, rypytys rintojen alla. Koskaan en oo varsinaista imetyspaitaa tehnyt. Tosin jos on tarpeeksi joustava kangas, toimii tämä paitamalli tällaisenaan imetyspaitana. Ompelin samalla kaavalla hupparin Ikasyrin cable knit-trikoosta ja siinä onnistuu imetys ihan ton kaula-aukon kautta ;) http://kasintehdyt.blogspot.fi/2013/08/huppari-jota-ei-halua-riisua.html

   Poista