7. elokuuta 2013

Pitkähihainen paita omalle äidille ja liivimekko tyttärelle

Äidilläni oli syntymäpäivät viime viikolla. Koska asumme kaukana, täytyi laittaa Kusti polkemaan, posti kulkemaan ja viemään äidille synttärionnitteluja. Tänä vuonna, lasten piirtämien korttien lisäksi, ompelin äidille paidan. Kuvassa paita on mulla itselläni päällä. Paidan rinnuksessa on applikoitu tähti jonka idea on napattu Allt om handarbete sömnadsmagasin 7/13 -lehdestä. Paidan kaava on jostain Suuri Käsityölehdestä, en nyt juuri muista mistä. Paita on ihan peruspaita pitkillä hihoilla, muotoilluilla sivusaumoilla. Paidassa on aika iso kaulus ja se jäi hiukan harmittamaan. Mietin sen pienentämistä kankaiden leikkaamisvaiheessa, mutta tein kuitenkin ohjeen mukaan. Olisi kuitenkin pitänyt... mutta muuten kiva paita ja aika jännä toi tähti-idea :) Marjapuuronvärinen trikoo EK ja tähdestä pilkottava pinkki trikoo Jättirätistä.

 

Kaava-arkilta piirsin tähden johon oli merkitty tähden ääriviivat ja sitten vielä viivoja säkaroista tähden keskiosaan päin (punaisella näkyy kuvassa se tähti ja pisteviivoilla ommeltavat viivat). Mä laitoin sen (voipaperista piirtämäni) kaavan tohon paidan etukappaleen päälle nuppineuloilla (oliskohan viisaampaa ollu piirtää?) ja ompelin sen päältä viivoja pitkin. Ton etukappaleen toiselle puolelle, tähden kohtaan laitoin ennen ompelua nuppineuloilla kiinni toisenväristä trikoota ja sen alle vielä tukikankaan. Kun kaikki viivat oli ommeltu, leikkasin saksilla varovasti sakaroista tähden keskiosaan olevien viivojen väliin aukot. Sieltä kivasti pilkottaa se alla oleva kangas.


Tänä päivänä, haipenaalin valmistumisen jälkeen piirtelin kaavat liivimekkoon. Kaavat piirsin tyttärellä olevan mukavanmallisen liivimekon perusteella. Taskut on piirretty lautasen ja pienen purkinkannen avulla. Tätä liivimekkoa en ihan ehtinyt saada valmiiksi ennen kuin tyttö heräsi päiväuniltaan. Jäi vielä huolittelematta kädentiet ja kaulus sekä helma kääntämättä. Liivimekko on kooltaan 80cm ja ommeltu samasta päivänkakkarajoustofroteesta kuin jokin aika sitten ompelemani huppari. Idea tämän liivimekon ompelemiseen lähti tänään aamupäivällä hiekkalaatikon reunalta. Leikkipuistossa ollessamme tyttärellä oli päällään päivänkakkarajoustiksesta ompelemani huppari joka keräsi ihailevia katseita. Eräs äiti tokaisi, että tuosta kankaasta oleva liivimekko olisi kivannäköinen.
 


Tässäpä vielä sovituskuvaa. Hiukan näyttää kädentiet reiluilta ja helmassakin on pituutta. Mutta meneepähän pitkään päälle :)


Seuraavaksi jotain vaatetta pojille - I`ll promise!

2 kommenttia:

  1. Paita on tosi hieno! Ja päivänkakkaraliivari on oikein suloinen!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana paita ja päivänkakkaramekko on oikein onnistunut! Tykkään.

    VastaaPoista