26. heinäkuuta 2013

Savaway 4 - inspiroidu kuvasta!

Viikon 30 Savaway-haasteena oli inspiroitua kuvasta, vaihtoehtoja olivat:
Itse valitsin kuvan nro 2, eli


Ja näillä matskuilla lähdettiin liikkeelle:


Kangas on jotain kiiltäväpintaista, hieman joustavaa. Hiukan kuin uimapukukangas, mutta ohuempaa eikä tosiaan jousta yhtälailla. Laskeutuu aivan upeasti, Tornion Eurokankaan palakangaslaarista "ongittu". Koristenauha on Jättirätistä ostamastani pussukasta. Päivällä olin leikannut kaavat valmiiksi, ohjeena Allt om handarbete sömnadsmagasin -lehden 7/2013 malli nro 113 "Spagetti-topp". 

Tässäpä heti kärkeen kuva lopputuloksesta, jotta mun selitystä on helpompi ymmärtää :)


Kun kello löi 21, haaste alkoi. Sain kankaat leikattua viidessä minuutissa ja sitten alkoi ompelu. Ensin sivusaumat, sitten etukappaleen yläosaan napinlävet. Sepäs ei mennytkään ihan suunnitelmien mukaan. Päätin unohtaa napinlävet ja laitoin prym-nepparien reiälliset puolet napinläpiä korvaamaan, kankaan nurjalle puolelle pieni flanellipala tukemaan jottei nepparit irtoa. Saksilla sitten pieni reikä nepparin reiän kohdalle kankaisiin jotta niistä sai nauhan pujotettua läpi. Helman päätin huolitella kaksoisompeleella, mutta kappas kun oli unohtunut ompelukoneeseen huolitteleva jousto-ommel päälle... Toinen neuloista vääntyi. Niinpä huolittelin helman taso-ompeleella (sillä olin ommellut myös yläosan nauhakujat). Koska napinlävet vaihtuivat neppareihin, täytyi myös nauha vaihtaa jotta se mahtuu nepparien rei`istä.


Nauhan pujottaminen nauhakujaan ei ollutkaan ihan helppo homma. Piti tietty ensin saada nauha nepparireiän läpi... se onnistui kun työnsin nauhaa reikään sukkapuikolla. Takakappaleen nauhakujaan nauhan pystyi pujottamaan hakaneulalla. Mutta kun tultiin etukappaleen toiselle puolelle, pujotin nauhan parsinneulan silmästä (onneksi mahtui!) ja sitten sain nauhan paikoilleen.

Tässä vielä tasokuvaa. Toppi on aikaslailla leveä, täytyy miettiä jos sitä kaventaisin hiukan.


Nuo nepparin puolikkaat on oikeastaan aikas kivat tuossa edessä :) Ja taso-ommel tuo särmää. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti