21. heinäkuuta 2013

Päivänkakkarahuppari & Prym-neppipihtijuttua

Keväällä tilasin Prym-neppipihdit jotta nepit saisi hiukan hiljaisemmin paikoilleen ;) Ei siis enää vasaran kanssa nakuttelua. Tänään pihdit pääsi ensimmäisen kerran käyttöön. Ottobre Kids -lehden numerosta 4/12 löysin kivan ohjeen vauvan hupparitakkiin. Tuossa "Pikku lapanen" ohjeessa oli tehty takki kaksinkertaisena ja käytetty svetarineulosta (ja vuorena jerseytä). Minä tein takin vuorettomana koossa 86cm. Ajattelin, että takkia voi käyttää alkusyksystä ulkona ja myöhemmin sisällä.


Ompelin takin Perhonen korvanlehdellä -kaupasta tilaamastani ihanan retrosta päivänkakkarajoustofroteesta.  Keltainen resori Paapiilta sopii tosi hyvin päivänkakkarajoustikseen. Pikku lapanen -kaavassa oli lapasen muotoiset taskut ommeltu etukappaleen eteen. Ensin ajattelin, että jätän taskut kokonaan pois, mutta täytyyhän takissa nyt nenäliinoille taskut olla kun syksy tulee ja nenät alkaa vuotaa. Niinpä tein tuollaiset kaaritaskut sivusaumoihin ja kiinnitin taskukappaleen taso-ompeleella. Ihan kivasti onnistui :) Ja kappas, melkein vahingossa kukkakuviotkin kohdistuu taskuissa ja etukappaleissa ;) Helman kanttaus ei mennyt ihan nappiin, on hiukan liian tiukalla tuo resori etukappaleiden kulmissa, mutta tuskinpa käytössä haittaa (muuten kun omaa silmää :( ). No, lisää harjoittelua niin kyllä se siitä.

Tähän tosiaan sain eka kertaa käyttää Prym-neppipihtejä ja kylläpä ne oli helpot käyttää :O Takuuvarma onnistuminen, toisin kuin KAM-pihdeillä. Tosin yhden nepparin laitoin innokkuudessani väärinpäin, mutta onneksi sain nepin irti ja uuden tilalle.


Joko kirjoitin et toi on niin ihanan retro! Vielä hiukan suuri meidän neidille, mutta kasvaahan tuo. Hihoja kun hiukkasen kääntää, niin ihan hyvin voi jo käyttää. Helman pituus ei haittaa :)


1 kommentti:

  1. Ihana huppari ja minäkin liputan pihtien puolesta. Olisi pitänyt vaan huimata ostaa ne jo aikaisemmin!

    VastaaPoista