12. kesäkuuta 2013

Lahjateeppari & hippitoppi

Tässäpä parin (myöhäiseksi venähtäneen) illan ompeluksia...

Ensi sunnuntaina mennään piipahtamaan ystäväperheen luona kun heidän esikoisensa täyttää 7v. Osan lahjasta ajattelin tehdä itse ja niin syntyi pirteä t-paita. Kaava Ottobre Kids 3/2013 "Beisbol" ja koko 134cm. Alkuperäinen ajatus oli tehdä etu- ja takakappaleet tähtitrikoosta ja hihat raidallisesta trikoosta. Tähtitrikoo ei kuitenkaan riittänyt takakappaleen leveyteen ja laitoin takakappaleen sivuille samaa raitatrikoota mitä hihoissaki. Ja ihan kivahan tuosta tuli! Nuo lisäpalat on ommeltu taso-ompeleella, samoin pääntie- ja hihasuuresorit. Raglansaumat ja sivusaumat ommeltu huolittelevalla jousto-ompeleella. Ekassa kuvassa siis paita edestä ja toisessa takaa. Tästä paidasta tuli kyllä tosi kiva!
 

Löysin netistä Ommelesitteen jossa kerrotaan millaiselta mikäkin ommel näyttää. Kummasti auttaa oma ompelukoneen ommelvaihtoehtoja ihmetellessä ;) Suosittele tutustumaan!

Meidän lasten vaatekaapit pursuaa vaatteista - ei ne tarvi yhtään lisää. Mutta ku ompelututtaa, niin minkäs sille voi! Onneksi voi aina täydentää omaa vaatekaappiaan. Piirsi yhdestä hihattomasta topista kaavat. Kyseisessä topissa on painijaselkä. Tein omaan versiooni pidemmän helman. Alkuperäine toppi on ribbitrikoota joka on joustavaa. Niinpä piirsin kaavat ja leikkasin kankaat sen perusteella, se enempää ajattelematta. Kokeilin toppia päälleni ja mahtuihan se, vaikka olo olikin kuin makkaralla kuoressa. Niinpä päätin leikata sivusaumat auki ja laittaa valkeasta resorista kaitaleet molempii sivusaumoihin. Samalla resorilla kanttasin hihansuut ja pääntien. Olishan tuo tietysti voinut vieläkin leveämpi olla (voi jenkkakahvat :/ )... Mutta mukavalta se tuntuu päällä :) Kankaaa Hippie-joustofrotee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti