31. maaliskuuta 2013

Rästihommia ja kierrätysfarkkua

Sain viimein saumurin säädöt kohdalleen, tai ainakin hyvin paljon sinnepäin. Eihän siihen mennytkään kun KAUAN. Mutta hurraa-huutoja sille ;) Olin vaihtanut saumurin langat erivärisiksi, jotta on helpompi tumpelonkin tajuta mikä lanka vastaa mitäkin ommelta. Tänään sitten etsin saumurilankoja jotta saan laitettua ne paikoilleen. Samalla löysin valmiiksi leikatut osat 80cm puolipotkareihin, kaava Ottobre Kids 4/2011, "Sweet feet". Samaa kaavaa olen käyttänyt aikaisemminkin, tosin pienemmässä koossa (62cm). Näiden kangas on aikoinaan ollut TiriTomin "ylläripaketissa". Koko vaikuttaa aika reilulta, päälle näitä ei olla vielä sovitettu. Olipas nää nopeat ommella saumurilla :O


Puolipotkareiden ompelemisen lisäksi tein pari korjaushommaa - surauttelin parien housujen purkautuneita saumoja saumurilla, nyt on pöksyt taas käyttökelpoisia :)

Sitten tuli taas yksi idea... Mulla on jemmassa vanhoja farkkuja joista voi joskus inspiraation iskiessä luoda jotain uutta. Ja nyt sellainen inspis iski kun mieleen tuli tämä itselle ompelemani farkkuhame. Meidän pikkuneidillä on paljon mekkoja mutta ei ainoataaan hametta. Mutta nyt asia on korjattu. Leikkasin farkusta kahdeksan kaitaletta jotka yhdistin. Sitten ompelin jokaiseen saumaan koristenauhaa. Olisi tietysti ollut fiksumpaa ommella suurin osa koristenauhoista ennen kun ompelen farkkukaitaleet ympyräksi. Mutta mulla on aika usein tapana tehdä asiat kantapään kautta, ettei menis liian helpoksi...  Onnistui koristenauhojen ompeleminen noinkin ;) Aikamoinen karkki - vai mitä?! :P


Aivan tyytyväinen en hameeseen ole. Olisi kuitenkin pitänyt tehdä farkkukaitaleista leveämpiä alaosistaan... Mutta mikä estää tekemään toista, paranneltua versiota ;) Tämän hameen koko on n. 80/86cm. Voi olla vielä neidille hiukan suuri.

Ja ompelinhan minä siitä Paapiin sienitrikoosta sen huivinkin, mutta siinä nyt ei ollut muuta tekemistä kuin huolitella reunat saumurilla.