8. marraskuuta 2012

Toppatakin uusi elämä

Vanha toppatakki sai uuden elämän... idea tähän lähti äidiltäni joka oli tuunannut oman (samanlaisen) toppatakkinsa samaan tyyliin. Tässä siis alkutilanne.


Eli yksinkertaisesti toppatakista hihat veks ja aukot kiinni. Helma ommeltu myös yhteen ja kappas - makuupussi vaunuihin! Tietysti olis voinu hiukka fiksummin muotoilla noi entisten hihojen paikat ja ehkäpä muotoilla helmaa pyöreämmäksi... ehkä nuo korjaukset vielä teenkin. Mutta pääasia on se, että nyt kun meidän pienimmäinen nukkuu päiväuniaan matkarattaissa parvekkeella, riittää lämmikkeeksi tuo makuupussi, äidin vanha takki. Ennen matkarattaissa on ollut kaukalopussi jonka sisällä äitiyspakkauksen makuupussi kaksinkerroin ja vielä toinen äp-makuupussi päälle.

Mitäs sitten... No hihat täytyy hyödyntää, tietysti! Niistä ompelin pikkuneidille toppahousut. Hyödynsin Ottobre Kids 4/2011 Sweet feet -puolipotkareiden kaavaa. Miksikö..? No kun se kaava nyt sattui olemaan ensimmäinen housukaava joka silmiini sattui kun hihoista halusin housut tehdä. Piirtelin kaavaa koossa 80cm ja jätin terät pois. Lahkeet olis voineet olla leveämmät alhaalta, mutta nyt kun ne on napakat, niin pysyy ainakin pikkuneidillä toppatöppöset jalassa :D Kauppareissuilla näitä tullaan käyttämään ja kerran on jo testattukin :) Pirteyttä pöksyille antaa pinkki resori :P Nämä housut mahtuu koko talven ajan.