23. lokakuuta 2010

Vaippatuunailuja ja -duunailuja

Viime kuussa aloitin BumGenius 3.0 -taskujen tuunaamisen tarrallisista nepillisiksi. Koska myös Blueberryn yhdenkoon taskussa oli kehnot tarrat, pääsi sekin käsittelyyn. Ja nyt on taas uusi into käyttää noitakin vaippuleita :P Toivottavasti muistan lisätä tähän kuvan tuosta Blueberrystä myöhemmin...

Jotain uuttakin on saatu aikaan. Ihanasta Safari-flanellista ja bambufleecestä valmistui Elsa-Maijan Täydellisen vaipan kaavalla ihana sisävaippa. Kaavaan on merkitty paikat tarroille, mutta koska mulla on nyt nepitysvillitys, niin tämäkin vaippa sai nepit kylkiinsä. Ja nepit ovat huomattavasti pitävämpi kiinnitys taaperoikäisen vaipassa. Sisäpuoli on siis bambufleeceä ja kiinteäksi imuksi on ommeltu 2x bambufleece (joista toinen kierrätetty vanhasta imusta) ja kerros kierrätysflanellia (samoin vanhasta imusta). Taskuun mahtuu sitten vielä lisäimua. Vaippa on malliltaan suhteellisen leveä ja tätä ensimmäistä versiota pitääkin nyt testailla ja tehdä muutoksia kaavaan jos tarvis. Ainakin tämä vaipatin on malliltaan korkeampi kuin aikaisemmin sivukiinnitteisen Nupsukan kaavalla tekemäni vaipattime. Nyt vaippa on pesussa, kestää tietty useampia pesuja ennen kuin bambufleece pääsee täyteen imukykyynsä. Kuivumisen jälkeen vaippa pääsee testaukseen, epäilen että nepit eivät Jonille riitä. Täytyy ehkä laittaa ainakin yhdet neppiparit lisää...


Työväenopiston kurssilla sain poppanan valmiiksi viikko sitten. Nyt on jo uudet suunnitelmat mielessä ja rakoloimi odottaa kangaspuissa :) Kävin ostamassa punaista ja vihreää juuttinarua ja niistä syntyy mustaan rakoloimeen joululiina. Rakoliinan jälkeen on kurssilla vuorossa vielä eräs Joulupukin avustusjuttu, mutta siitä vielä hyshys.

Aloitin neulomaan pehmopupua tuossa eräänä iltana. Korvat on valmiit ja vartalo-osaa olen nyt neulomassa. Jämälangoista tuota teen ja koko pupuun ei riitä luonnonvalkoinen lanka. Koska pupu saa vielä mekon päälleen (neulottu sekin), niin päätin neuloa mekon alle jäävät kohdat vaaleanlilasta langasta.

3 kommenttia:

  1. Ny onnistuu, hyvä!! :) Niin itse asiaan eli aivan älyttömän söpöjä vaippoja sulla, pidätkö öisinkin Jonilla kestoja? Jos niin miten saat tarpeeksi pitävät paketit?? Kun meijän molemmat (siis Myrtti aikoinaan ja Mollis nykyään) pissaa yöllä niin että ainoostaan kerttis pitää kuivana..

    VastaaPoista
  2. Meillä kestoillaan päivin ja öin. Tosin nyt on taas sellainen lorotusvaihe että jos ei heti aamulla vie Jonia potalle kun poika heräilee, niin lahkeet kastuu :( Tietty vois lisätä imuakin vaippaan kun sitä kuitenki lisää mahtuis.

    VastaaPoista
  3. Mäkin koetin lisätä imua, mutta sitten alkoi tulemaan niin tuhti paketti että ei onnistu.. Mutta Mollis kyllä saattaa nukkua sen 10-12h putkeen joten voi olla että kunhan vähän kasvaa niin taas onnistuu kun ei enää pissaile niin paljoa..Toivottavasti :)

    VastaaPoista