7. lokakuuta 2014

Hattaraa ja Roosa Nauhaa

Ompelinpas tunikan. Kaavapohjana MIW taas hieman uudenlaisena. Helman muodon innoittajana Ommellisen tunikat. Hihoissa lyhyet ja pitkät hihat kivasti kimpassa.



Alkuperäinen ajatus oli tehdä 3/4-pituiset hihat jotka jatkuu resorilla täyteen mittaan. Kangasta oli 1m, leveys ei riittänyt suunnitelmaan. Tuli uusi idea ja se toimii. Taskut "keksin" myös matkan varrella. Tästä tuli uusi lemppari! (Sori sovituskuvan kellertävä sävy, päivänvalo ehti kadota.)



Viikonloppuna kävin ompelulaneilla ja surautin mm. nämä 116cm Saimit. Lahkeensuuresorit on hieman kapeammat kuin kaavassa.



Näitä voi pitää kimpassa vaikkapa edellisen postauksen haipaidan kanssa.



Muistathan, että lähes samanlaisen haipaidan (koko 122cm) ompelin Saumanvaran sydämestä - Roosa Nauha -huutokauppaan :)

Sieltä löytyy myös muuta ompelemaani:

Puuvillaneuloshousut balettitossuapplikaatiolla, kokoa 92cm.



Pienen koiran takki (enstex / tikkikangas).



Haaremihousut, 56cm.



Sekä äitini virkkaama salomoninsolmuhuivi (lankana Rose mohair).


Huudetaan perjantaina 10.10. yhdessä, tärkeän asian puitteissa!

8 kommenttia:

  1. Kivoja ompeluksia! Mutta tuo sinun tunikasi on kyllä ihan huippu! En yhtään ihmettele, että siitä tuli uusi lemppari ☺. Kunpa itsekin ehtis ommella itselleen jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tätä samaa kaavaa käyttäen täytyy kyllä tehdä muutama tunika lisää. Vaikka kuminauhakujaa helmaan, erilaisella pääntiellä jne,

      Poista
  2. Oi miten tykkään tunikastasi! Tuo kangas on ihana, ja hihat sopii just noin :)

    VastaaPoista
  3. Tuo tunika on kyllä ihana! Melkeinpä sanoisin, että nuo hihat ovat paremmat kuin alkuperäinen suunnitelma. Kuinka muuten toteutit ne? Ompelitko valkoisen alushihan ihan lyhyen hihaosan suuhun kiinni vai tuleeko se pyöriöstä asti?

    Itsellä ei koskaan kantti kestä kokeilla näitä matkanvarrella tehtyjä muutoksia, mutta joskus tuntuu, että nehän takaavat sen parhaan lopputuloksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen hihakappale on ommeltu lyhyeen hattarakangashihaan kiinni ja siihen väliin hämäykseksi hattarakaitale kaksinkertaisena. Eli näyttää siltä kuin olisi lyhythihaisen hattaratunikan alla valkea pitkähihainen :)

      Poista