12. joulukuuta 2013

Nukenvaatteet ja Alviina-mekko

Piirtelin kaavat eräistä nukenvaatteista - paidasta ja housuista. Alkuperäiset vaatteet on ostettu joskus vuonna kivi ja keppi jostain myyjäisistä. Paidan kaava on leveä ja lyhyt, housutkin hiukka oudot. Näissä ei kuitenkaan paljoa mennyt hukkaan kun silppusin omat vanhat pitkät kalsarit sekä yöhousut ;) Tuskinpa nuket valittaa näiden istuvuudesta ;) Onpas kamalat! :D


Tänään oli esikoisemme koulun joulujuhla ja päivällä surautin neitoselle mekon. Liian pitkät on vielä hihat (ehkä kuminauhat hihansuissa auttaisivat asiaa) ja helma on turhan lyhyt. Saa nähdä josko vielä puran helman ja ompelen siihen pitsiä jatkeeksi. Mekon kaula-aukko oli hurjan iso, oli pakko laittaa paita alle.Kaula-aukon takapuolella on nappihalkio. Ei mennyt ihan nappiin, ei ole niin siisti kun olisin halunnut. Mutta eiköhän ton kans pärjätä. Nauha on kaksinkerroin taitettu FOE.


Kaava: Mekkotehtaan Alviina, 86/92cm
Kangas: IKEAn puuvilla

Tällaisin ompeluksin tällä kertaa. Paljon olen neulonutkin nyt joulun alla, enimmäkseen niitä neulottuja joulupalloja, mutta myös pari tiskirättiä on tehty / työn alla. Mutta niiden postaus sitten hiukan myöhemmin.

1 kommentti: