8. joulukuuta 2013

Kuormuri -housut ja nukenvaippoja

Sukulaispoika täyttää pian 4v. Hän pitää autoista ja niinpä halusin ommella hänelle housut autoapplikaatiolla. Joko mainitsin, että hän pitää kovasti autoista ;)Kuvassa toisen lahkeen resori on käännetty kaksinkerroin.Applikaatio ei mennyt ihan nappiin, sen paikkakin on ihan kökkö. Mutta eiköhän sen kuormuriksi tunnista. Renkaiden keskiöinä prym-nepit.

Oli hiukka kivikkoinen tie noiden housujen tekeminen. Sen lisäksi, että ompelukone teki hyppytikkiä applikaatiossa, myös saumuri kiukutteli. Pidin saumurille pari päivää mykkäkoulua, sitten palasin asiaan ja yhteistyö alkoikin sujua.

Kaava: Ottobre Kids 1/2009 "Saimi" koossa 110cm
Kankaat: College Jättirätti, tilkut ja resorit omasta jemmasta

Meidän pikkuneiti (1v10kk) on varsin hoivaviettinen. Nukkeja hoidetaan ahkerasti, niitä riisutaan ja puetaan (lue: käsketään äitin riisua ja pukea nukkeja). Vaipat on myös nukeilla tärkeitä olla, tähän asti on nukeilla käytetty neidille pieneksi jääneitä kestovaippoja, mutta ne on kyllä nukeille aikalailla kainalomallisia. Tänään siis etsiskelin netistä nuken vaipan kaavaa ja päädyin tänne. Sieltä löytyi kaava, mutta onneksi sovitin kaavaa ensin tyttären nukelle - se oli aivan liian pieni ja muokkasin sitä aikaslailla.

Leikkasin ensin kankaat kolmeen vaippaan ja laitoin nuppineulat. Ohjesivulla vaipat oli ommeltu ompelukoneella joten niin tein minäkin kahden ekan vaipan kohdalla. Toista vaippaa ommellessani huomasin, että hommahan olisi paljon helpompi saumurilla. Kolmas, neljäs ja viides vaippa onkin sitten saumuroitu ympäriinsä. Sen kolmannen vaipan kankaat olin jo ehtinyt kiinnittää toisiinsa nuppineuloilla ja olin aloittanut saumuroinnin. Kesken kaiken huomasin, että kappas - kuosikangas onkin nurinpäin :P Mutta mitäpä sillä väliä, kiva se on noinkin. Vaippojen kuosit trikoota, sisäpuolella mikrofleece.


Nyt riittää pikkuäidillä vaippoja mitä nukeille vaihdella. Ja saattaahan se olla, että joulupukki tuo uudenkin nuken ;)

Joko olet osallistunut blogini 4-vuotisarvontaan? Se löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti