5. syyskuuta 2013

Syyskuun ekat: neulatyyny ja pikkarit


Ihana - kuin muffinssi :P Kuva tän tyyppisestä vilahti erään ompeluryhmän sivuilla Facebookissa. Sitten näin tällaisen pitsivetoketjullisen Kotikolon oivallukset -blogissa ja tiesin että sellaisen minäkin haluan. Ei sinänsä vanhassakaan neulatyynyssä mitään vikaa ollut, olihan se vanha (joskus ala-asteaikana äiti sen mulle teki), mutta ihan toimiva. Vanha neulatyyny saa tästedes pitää huolta ompeluneuloista ja nuppineulat muuttivat uuteen, lapsiturvalliseen kotiin. Ainakaan tuo pienimmäinen ei ihan vielä osaa vetoketjua kovin näppärästi avata.

Tämä neulatyyny oli helppo tehdä - mitään en ommellut. Kuumaliimalla liimasin vetoketjun ja hiukan kuumaliimaa laitoin pullon pohjallekin jotta kangas pysyy siinä kiinni. Vaikein osuus oli pullonpohjien leikkaaminen irti muusta pullosta ;)

Materiaalit:
Puuvilla ja pitsivetoketju, salaisen ystävän lähettämästä kangaspaketista.
Pullonpohjat etikkapulloista.
Kuumaliima.
Idea netistä.
 
Hiukan pääsin ompelemaankin. Tähän meni Kesämies Kekkosen jämäkankaat, muutamia pikkutilkkuja vielä jäi. Toisetkin on leikattuna, eri kankaasta kylläkin. Mulla vaan ei ole tarpeeksi kuminauhaa, joten ne on kesken.


Pikasovituksen perusteella istuu ihan hyvin. Aika näyttää, onko hyvä malli vai ihan pyllystä ;) Sovituskuvaa en aio laittaa :P

Kaava: Ottobre Woman 5/2009 "Simply basic" -pikkarit
Kangas: Käpynen

1 kommentti:

  1. Hauska ja turvallinen tuo neulatyyny! Näitä tarvittas kouluun ja päiväkoteihin :)

    VastaaPoista