23. elokuuta 2013

Istuinalusta metsäretkille, puputunika tyttärelle

Tänään perheemme ekaluokkalainen meni metsäretkelle luokkatovereiden ja opettajansa kanssa. Etukäteen saimme opettajalta postia siitä mitä olisi oltava mukana. Niiden joukossa mm. istuinalusta. Eilen illalla muistin, että mulla on vielä jemmassa Finnskog -PULia joka käy metsäretken istuinalustaksi kuin nenä naamaan :) Pikasurautuksena siis neppareilla yhdestä reunasta kiinnitettävä istuinalusta. Sisällä on koululaisen pienenä vauvana saama fleecepeitto sopivankokoiseksi taiteltuna. Tämä oli pojalle varsin mieluinen ja siinä oli kuulemma mukava metsässä istuskella ja syödä eväitä :) Ja mä sain taas painella pihdeillä Prym-neppareita :D


Tänä iltana ompelin tyttärelle tunikan. Applikaation tunikaan tein jo alkuviikosta. Kaavaksi valitsin Ottobre Kids 3/2013 Speedy girl -mekon kaavan, koon 80cm. Tein kuitenkin sen verran muutoksia, että piirsin pitkät hihat ja muotoilin ja lyhensin hieman helmaa jotta sain laitettua siihen framilonilla rypytystä ja resorikaitaleen. Pääntien kanttaus ei mennyt ihan putkeen, mutta muuten olen tähän tunikaan varsin tyytyväinen. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä koko tunika turkoosista trikoosta. Mutta eipä siitä riittänytkään kaikkiin osiin. Takakappale on siis vanhan roosan väristä trikoota.


Takaa helma on aavistuksen pitempi kuin edestä. Edessä helma on hieman kaareva, takana suora.Puput on muuten tehty applikoimalla, paitsi silmät, nenä jne. on piirrettykangastussilla.

Kaivoin kaapista muutamia vuosia siellä "marinoituneen" neuleen. Se on pitkä neuletakki Puro-langasta ja hihoja vaille valmis. Eilen aloitin ensimmäistä hihaa ja se on kohta valmis. Nyt aion saattaa sen neuletakin valmiiksi - ihanan lämminsyysiltoihin kun on 100% villaa :)

1 kommentti: