15. heinäkuuta 2013

Kesän satoa mehustellen


Omakotitalon ihanuutta - omia herukkapensaita :) Ensin hiukan pakastimeen, seuraava satsi mehustimeen!
Saimme mehumaijan miehen mummulta. Hän ei sitä enää tarvinnut. Maijaan mahtuu 2,5l mehua, joten kovin suurta satsia ei kerralla saa tehtyä. Toisaalta, ei tarvitse jaksaa poimia kamalia määriä marjoja kerralla ;) Oliskohan noita punaherukoita ollut 6-7l, aluksi kaikki marjat ei mahtuneet maijaan, lisäsin marjoja sitten kun ne oli hiukan painuneet kasaan. Tuo vajaa pullo on jo juotu tyhjäksi, pienempi muovipullo on pakastimessa ja nuo kaksi lasista jääkaapissa. Ohjeet mehustukseen löysin Villa Ainala Cuisine -blogista :)

Tänään olen pitkin päivää käynyt poimimassa (aina sellaisen sopivan hetken tullen) mustaherukoita. Mustaherukkamehu odottaa tuolla keittiössä pullotusta :) Ja tämä tuoksu on aivan päätä huumaava!

Tuoksuja on loppukesä ja syksy tulvillaan. Omenapuissa on paljon omppuja kasvamassa (omenahilloa nam!). Kirsikkatomaateissa on raakileita, samoin kesäkurpitsassa. Karviaispensaat istutettiin viime keväänä, joten niistä ei maistiaisia enempää satoa tule. Samoin raparperi on keväällä istutettua.

Jottei käsityöt vallan jäisi hunningolle, olen tuunaillut sitä viikonloppuna ompelemaani laukkua. Ompelin pari merkkiä siihen. Ja laitoin tuollaisen sydän"timantti"niitin.


Niittejä laitoin myös avaimenperään ja kännykkäpussukkaan :)


Laitoin ensin kiinnitykseksi KAM-nepit, mutta sitten huomasin, että siitä vanhasta laukusta saa helposti irrotettua magneettiset kiinnikkeet. Ne pääsi osaksi tätä uutta laukkua :) Tänään ulkoilutin laukkua ensimmäistä kertaa kauppareissulla. Kivasti mahtuu laukkuun kaikki tarvittava.


Lainasin kirjastosta Opi saumurin salaisuudet -kirjan kun sain siitä vinkin eräästä Facebook-ryhmästä. Sitä nyt yritän päntätä ja harjoitella oman saumurin käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti