10. toukokuuta 2013

Tunika ihan itselle

Olen monta kertaa selaillut kaapista löytyviä käsityölehtiä ja etsinyt hihattoman tunikan kaavaa - tuloksetta. Tänään sitten selailin Suuri Käsityölehden numeroa 2/2012... siellä oli "Nuori suunnittelija" Tunika ja huivi - ohje. Tunikassa oli pitkät hihat ja poimutus helmassa. Päätin piirtää kyseisen tunikan etu- ja takakappaleiden kaavat ja muokata niistä mieleiset. Muotoilin kappaleiden sivuja uudelleen, suurensin etukappaleen kaulusta, kavensin olkaimia.... Loppujen lopuksi ei tässä ompelemassani tunikassa ole paljoakaan samaa kun jos olisin ohjeen mukaan tehnyt. Jotain muotoa olisi ehkä kaivannut, nyt on vaan tuollainen "pötkö".


Helma levenee kyllä alaspäin, ehkä kaipaisisi muotolaskoksia tuohon rinnan alle..? Kuvaushetkellä päällä oleva paita ei sitten pätkääkään sovi tuon tunikan kanssa, mutta kun en halunnut mennä pimeässä vaatekaapille kaivelemaan. Pienin kun oli jo nukkumassa kun tunika valmistui.


Tunikan kaikki matskut on tilattu Royal-tuotteelta. Interlocktrikoo on Nosh organicsin "Bunnies". Kaulus ja hihansuut on huoliteltu valkealla trikoovinonauhalla.

Tässäpä vielä alkuperäisen mallin kuva (suunnittelija Inari Taskila).