20. kesäkuuta 2012

Muksuille kesävaatteita

Kesä kävi jo näyttäytymässä ja niiden hellepäivien aikana sain huomata, että esikoisella on liian vähän shortseja. Niinpä ei auttanut muu kuin alkaa etsiä kaavaa... Kankaaksi valitsin kilpikonnat joustofroteen. Sopivaa kaavaa en löytänyt ja niinpä muokkasin kaavan yksien pitkälahkeisten housujen kaavasta. Eipä näillä shortseilla ja sillä kaavalla ommelluilla housuilla kuitenkaan paljon yhteistä ole ;) Näistä tais tulla esikoisen lempparishortsit, vaikka ei mitkään huippuonnistuneet olekaan. Nämä on kokoa 122cm. Housujen joustofrotee on Sampsukalta, resori Fabriinasta.


------------------------------------------ 

Myös pienimmäiselle ompelin shortsit, koossa 68cm. Ohje Ottobre Kids 3/2011 -lehdessä. Kangas on kivan pirteää lammastrikoota, TiriTomista. Näiden shortsien lahkeissa on kivat yksityiskohdat. Ne näkyy hyvin kuvassa, jossa shortsit on pienimmäisellä yllä. (Kuvassa neidillä olevaan bodyyn olen vuonna 2006, esikoistamme odottaessani, painanut tekstin "ISIN KULTA". Hyvin on teksti pysynyt vaikka käyttäjiä on ehtiny olla useampia ja pesukertoja vielä useampia.) Teen vielä toisetkin tällaiset shortsit jossain vaiheessa, peittää hyvin kestopepunkin :)------------------------------------------

Ja lisää kesäasuja neidille: leikkipuku jonkun kesänumeron Ottobre Kids -kaavalla. Ihana tyttömäinen, pinkkipohjainen trikoo TiriTomista, pinkki resori Myllymuksuilta.. Vetoketju on tosi kauluksen luona, mutta onneksi sisäpuolella. Nepparit on jerseyneppareita eli sen perusteella pitäis olla toimivia, mutta kuinkas ollakaan... yksi neppari irtosi ekalla käyttökerralla - täytyy siis naulata siihen uusi :/ Ihana tytön päällä, hyvin vastaa kokoaan.


------------------------------------------ 

Ja sitten kaksi viimeisintä ompelusta; t-paidat pojille. Kaavat uusimmasta Ottobre Kids -lehdestä (3/2012). Pienempi (vihreät omput) 110cm Tooth Troll ja suurempi (siniset omput) 128cm Headphones. Paitojen bio-interlocktrikoot Fabriinasta (ja nyt jälkeenpäin harmittaa etten tilannut samaa myös vaaleanpunasävyisenä). Vihreä resori myös Fabriinasta ja vaalean turkoosi resori resoripussin kätköistä...


Vasta paitojen valmistuttua huomasin, että Headphones -kaavalla tehdyn paidan hihat on pitemmät kuin Tooth Troll -paidassa. Sinisävyisen paidan helman huolittelin joustavalla kuvio-ompeleella. Vihreäsävyisen paidan helmassa on suoraommel.