20. toukokuuta 2012

Haalarihousut, joista meinasi tulla puolipotkarit

Väsäsin kaksia eri housuja hyödyntäen haalarihousujen kaavan koossa 68cm. Toiset housut peräisin kasikytluvun lopulta ja toiset on suositun lastenvaatemerkin housut. Ei kaikki tietenkään mennyt ihan nappiin... Jälkeenpäin on hyvä olla viisas. Lahkeista olis pitäny tehdä leveämmät ja olkaimissakin korjailemisen varaa. Jos tekisin homman uudelleen, laittaisin resorikaitaleen kapeampana haalarin yläosaan. Positiivista on se, että tällä kertaa muistin pestä kankaan ennen kappaleiden leikkaamista ;)

Kangas on joustofroteeta, tilattu Bellapuulta, resorin alkuperä tuntematon. Ompelin nämä haalarihousut meidän pienimmälle. Ompelin housut illalla ja ompelemisen jälkeen ajattelin että olkaimet on ihan kamalat ja päätin, että leikkaan aamulla housuista olkaimet pois ja tuunaan ne puolipotkareiksi. Aamulla kuitenkin sovitin housuja tytölle ja ei ne ihan niin kamalat olleetkaan kun olin luullut :) Olkaimet sai siis jäädä. Ei mitkään muotovaliopöksyt, mutta onneksi kirjava kangas antaa hiukan virheitä anteeksi - ihan hyvin menevät kotipöksyinä, ainakin kun ei katso yksityiskohtia liian läheltä ;)


Housuissa on nappikiinnitys. Napit on kirppislöytöjä. Takakappaleen olkainten päissä on tukikankaat (joustofroteeta joihin silitetty tukikangas) jotta napinlävet kestää paremmin. Housut on velä hiukka reilut vielä meidän tytölle, mutta lahkeensuuresorit mahdollistaa housujen pitämisen jo nyt.