21. joulukuuta 2011

2½ päivää ja kolmet lapaset

Meille tulee tänään joulukuusi. Ja miten joulukuuseen liittyy lapaset..? No siten, että koska saamme kuusen tuttavaperheeltä, tuli sieltä toive että lapset tarvitsisivat lapasia (koska jotenkin haluamme heitä muistaa, vastalahjaksi kuusesta). Tämän tiedon sain sunnuntaina myöhään illalla ja kuusi tulee tänään eli minulla oli 2½ vuorokautta aikaa neuloa kolmet lasten lapaset 5v, pian 4v ja pian 2v lapsille. Sunnuntai-iltahämärässä etsiskelin sopivaa ohjetta ja päädyin DROPS Designin sivuilta löytyneeseen joustinneulelapasten ohjeeseen. Lankana käytin Seitsemää Veljestä, eli en samaa kuin mitä ohjeessa oli käytetty.


Suurimmat lapaset on tehty ohjeen koolla 6/8v ja sovitettu esikoiselle (joka suht samanikäinen kuin lapasten saaja). Keskikokoiset lapaset on tehty ohjeen koolla 3/5v ja välillä sovittelin näitä meidän molemmille pojille... niistä piti tulla liian suuret kuopukselle, mutta liian pienet esikoiselle. Koska ohjeessa ei ollut pienempää kokoa kuin tuo 3/5v, muokkasin itse pienemmän koon, vähensin silmukoita, kerroksia jne. samassa suhteessa kuin ohjeen eri kokojen välillä oli tehty. Näitä sovittelin meidän kuopukselle ja hänelle ne olivat nippa nappa sopivat, eli varmaankin aika passelit vajaa vuotta nuoremmalle pikku herralle.

Toivottavasti lapaset sopii kaikille lapsille - ja jos ei sovi niin näissä on "takuu" ;)

---------------------------

Blogin 2-vuotisarvontapalkinnot on postitettu ja toimitettu voittajille :) Toivottavasti postitetut ehtivät perille jouluksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti