20. marraskuuta 2011

Huopatossut kantoliinailuun

Piipahdin pitkästä aikaa Ihan itse -foorumilla ja selailin siellä viestiketjuja. Neulonta -palstalta löysin vanhan keskustelualoituksen jossa kyseltiin huovutetuista liinailutossuista. Siinäpä vasta kiva idea! Vauvamme laskettu aika on tammikuun lopulla, eli keskitalvella. Tietystikään heti ei ulkoilemaan voida lähteä, mutta vielä on viileää sitten kun ulos päästään.

Ystävämme Google auttoi taas, kun etsin sopivaa pienten huopatossujen ohjetta. Päädyin kokeilemaan Lankamaailman sivuilta löytynyttä ohjetta, kaikista pienintä versiota (22-23, pienempi olisi vielä saanut olla). Mulla ei ollu ohjeessa mainittua lankaa, joten kaivoin Huopasta esiin ja ajattelin katsoa miten käy. Tossuihin valikoitui sinikirjava ja punainen Huopanen... vauvan sukupuoli kun selviää sitten kun pienoinen syntyy. Silmukkamäärän ja kappaleen korkeuden pidin ihan samana, vaikka lankojen neuletiheydet ei ihan yks yhteen menneetkään. Kuvassa on toisen tossun saumat jo ommeltu yhteen, toinen tossu vielä ompelematta.


Laitoin tossut 40-asteen pesuun parin pyyhkeen kanssa. Kun tossut sitten otin pesukoneesta, huomasin niiden olevan vielä kohtalaisen suuret (ja jonkin verran pyyhkeistä oli tarttunut nyppyä tossuihin). En alkanut sen enempää tossuja venyttelemään, kunhan vähän suoristelin ja muotoilin. Mahtuupahan alussa enemmän sukkia tossun sisälle ja tossut mahtuvat jalkaan vielä syksylläkin.Jotta tossut pysyisivät hyvin jalassa, päätin neuloa joustinneuleena vielä vartta tossulle. Varressa käytetty myös Huopasta. Silmukoita loin 32 ja neuloin 4mm sukkapuikoilla. Kiinnitin varren tossuihin ompelemalla, ihan vaan parsinneulalla ja Huopasta käyttäen.Näistä tuli kyllä aikas söpöläiset :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti