4. lokakuuta 2011

Yhdenkoon taskuvaippa, Finnskog

Tilasin Villiankasta Finnskog PUL:ia koska olen jo kauan tuota kuosia katsellut "sillä silmällä". Aikoinaan kun Finnskog tuli myyntiin, ei se kiinnostanut minua ollenkaan. Niin aika kuitenkin muuttaa mielipiteitä :) Kaavan yhdenkoon taskuvaippaan löysin Kiedo ry.n nettisivujen Tee-se-itse -sivulta.

Olisin halunnut ruskean coolmaxin sisäpinnaksi, mutta eipä mulla sitä sattunut olemaan riittävästi, niinpä laitoin tuota vaaleanturkoosia (?) kun sitä oikeankokoinen pala löytyi. Ja nuohan käy itseasiassa hyvin yhteen :) Suuren ihmetyksen sain kokea, kun koonsäätönepit meni heti kerrasta oikein, ne toimii (neppipihdeillä ne kiinnitin). Tarroina on Aplixia. Finnskogia jäi vielä paaaljon, joten luultavasti sitä tullaan näkemään tässä blogissa myöhemminkin ;) Edellisestä PUL-vaipan ompelemisesta on kai aikaa kulunut pitkään, koska en muistanut ollenkaan miten kinkkinen yhdistelmä PUL ja coolmax on ommella.

Kokeiluun vaippa pääsee vasta ensi vuoden puolella, meidän 2½v kun ei enää vaippoja tarvitse. Vaikka hän kyllä sanoi vaipan nähdessään, että "tuo on minun vaippa... mutta ei laiteta sitä mulle". Tuohon tokaisin, että ei laiteta vaippaa hänelle, vaan vauvalle sitten kun vauva äidin masusta syntyy. Ainoa huolenaihe tän vaipan suhteen on reisikuminauhojen pituus... kun ohjeissa harvemmin on mittaa kuminauhalle niin voi olla että laitoin nyt himpun verran liian löysät kumpparinauhat. Mutta toisaalta parempi niin, kun kuminauhat kulkee kujissa ja on vain päistä kiinni, niin niitä on helppo lyhentää tarpeen mukaan :)

Tässäpä vielä kuvat vaipasta kaikissa kokosäädöissä:

^ S

^ M

^ L

Tätä kaavaa tulen jatkossakin käyttämään, ainakin yhden yhdenkoon sisävaipan verran ennen vaavin syntymää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti