25. lokakuuta 2011

Potkuhousut, pussukka ja muutama pitkään keskeneräisenä ollut...

Jos on puikot kilisseet, niin on jossain vaiheessa ompelukonekin hurissut :) Ottobre Kids 6/2007 -lehden kaavalla ompelin 56cm kokoiset terättömät potkuhousut TiriTomista tilaamastani Groovy Guitar -interlocktrikoosta, lahkeissa tummanruskeaa resoria ja yläosa huoliteltu vinonauhalla... ja tuota samaa vielä riittää, kiitos pilkkuvirheen eräässä tilauksessa. Oikeasti myös yläosa olisi kuulunut huolitella resorilla, mutta koska se ei parin yrityskerran jälkeen onnistunut, päädyin vinonauhaan. Ei tietty ole yhtä joustava, mutta menee se noinkin. Kiinnitys napein.


Yhden pussukan ompelin jokin aika sitten. Tämä on hiukka isompi kuin aikaisemmat pussukat ja tässä ei ole vuorta. Kangas on tukevaa huonekalukangasta.


Ja sitten tuossa äsken innostuin kurkistamaan keskeneräisten ompelusten kassiin... ja sieltä valmistui tämä L-kokoinen (mummut?) sisätäyttövaippa, jossa ulkopuoli velouria mun vanhoista lököhousuista ja sisäpuoli tummanruskeaa tenceloustofroteeta. Vaipasta puuttui siivekkeiden tarrat... lähes siis valmis jo oli. Tosin tälle ei nyt käyttäjää ole kun kuopus ei ole enää vaipoissa. Voi olla, että noita reisikuminauhoja joutuu korjailemaan, aika löysiltä näyttävät. Ei mikään kaunis vaippa, mutta ehkä se toimii kuitenkin.


Ja tästä nuken mekosta oli huolittelematta takaosa ja kiinnitys puuttui (puuttuu vieläkin). Kiinnitys tulee olemaan KAM-nepein ja valmistuu vielä tämän illan aikana. Tämän piti mennä kummitytölle lahjaksi muiden nukenvaatteiden kanssa, mutta kesken jäi. Muut vaatteet kyllä valmistuivat.


Kun kuopus oli vauva, ompelin hänelle velourista pienen kypärämyssyn... joka jäi kesken. Siitä jäi huolittelematta kasvojen aukko ja alaosa. Nyt päätin laittaa resoria kasvojen aukkoon ja alaosan surautin siistimmäksi saumurilla. Ehkä tämä tulee vielä käyttöön, jos ei ihmisvauvalle niin sitten vaikka nukelle.


Ja kun saumurin kerran kaivelin esille, huolittelin sillä myös pari vaippaimua jotka on odottaneet huolittelua kauan. Kaikissa imuissa on kaksi kerrosta tenceljoustofroteeta ja kerros coolmaxia, eli voi käyttää myös ihoa vasten. Kaksi imuista oli tiimamallisia (tosin saatan ommella ne johonkin vaippoihin imuläpiksi), yksi oli suurempi taittoimu.

Lisäksi korjailin yhden Nupsukka-AIO:n saumoja. Vielä jäi kuitenkin projekteja myös keskeneräisten ompelusten kassiin.

1 kommentti:

  1. Kiva tietää, etten ole ainoa, jolla on paljon kesken jääneitä ompeluksia ;) Minulta löytyisi joitain 68 cm vaatteita esikoisen ajoilta, eipä tullut niitä tälle kuopuksellekaan tehtyä. Tosi söpöt nuo kitarapotkarit :)

    VastaaPoista