19. syyskuuta 2011

Kätevät kämmekkäät

Nyt se taisi iskeä ihan todenteolla... se syysneulomuskärpänen. Syy löytyy tietysti näistä viilenneistä ilmoista ja syyssateista - on ihana käpertyä sohvan nurkkaan, ottaa viereen lämmintä juomaa ja antaa puikkojen kilistä. Tuossa touhussa vaan on se vaara, että hyvinkin nopsaan vierähtää tunti, jos toinenkin...

Kaupasta tarttui mukaan kerä Novita tico ticoa, väri nro 842 (eikä mun pitäny uusia lankoja ostaa ennen kuin neulekori ammottaa tyhjyyttään... tällä hetkellä sinne ei edes kaikki langat mahdu.


Tico ticosta piti tietty heti keksiä jotain neulottavaa :P Jostain sitten sain idean neuloa kämmekät ranteita lämmittämään iltaisin kun nautin omasta ajasta; nettaan tai neulon ja katselen telkkaria. Suuntasin oitis Ulla verkkoneulelehteen ja siellä olikin paljon vaihtoehtoja. Mieluisimmmalta tuntui Kaisla-kämmekkään -ohje. Muutoin seurasin ohjetta, mutta peukalokiilan silmukkalisäykset tein eri tavalla.


Koska käyttämässäni tico ticossa langan väri vaihtelee, ei ohjeen kuvio pääse yhtälailla oikeuksiinsa kuin yksivärisellä langalla tehtynä. Mutta ihan kiva näinkin, vai mitä? :D Ja melkein onnistun aloittamaan toisen kämmekkään samasta kohtaa langan värityksiä kuin toisessakin kämmekkäässä ;)


Ja voihan näitä käyttää myös ulkona kun syystuulet puhaltelevat... ja laittaa vaikkapa ohuemmat neulehanskat alle.

On muuten aika hankalaa ottaa kuvaa omissa käsissä olevista kämmekkäistä, varsinkin jos haluaa molemmat yhtä aikaa kuvaan. Tässä kuvassa nappia painoi esikoinen.


Kämmekkäisiin kului alle puolet lankakerästä joten samasta kerästä jatkuu neulominen tänä iltana.... ja luulen, että ei kerä ihan projektiin riitäkään, mutta etsin sitten jatkolankaa ylitäydestä neulekorista. Seuraavaksi puikoille joitain päähän laitettavaa :)

1 kommentti:

  1. Hienot tuli! Ja hyvin on esikoinen osannut ottaa kuvan :)

    VastaaPoista