4. joulukuuta 2010

Nuhanenien pelastukseksi

Nuha-aika, atshii! Ja niisk... Kun monta päivää niistää paperinenäliinaa, ei ole nenällä enää kivaa. Kipeähän se on ja punainen :( Lisäksi paperiset nenäliinat kastuvat nopeasti ja rikkoontuvat - räkää ympäri sormia :( Niinpä ajattelin että asiaan on saatava muutos - kankaiset nenäliinat! Kangaspussista löytyi ihanan pehmoista tenceljoustofroteeta josta on joskus ollut tarkoitus tehdä kestovaippaimuja... koska imuja on nyt meillä riittämiin, pääsi tencel nenäliinakäyttöön. Tein neljä pienempää ja pari suurempaa nenäliinaa, kaksinkertaisesta tencelistä. Testiniistämisen perusteella voin sanoa, että kyllä on hurjasti mukavampi noihin niistää kuin paperinenäliinoihin :D Eivät nämä Maailman Kaunein Nenäliina -kisassa pärjäisi, mutta tuskinpa räkä välittää vaikka reunoissa ei siksakit niin suorassa olekaan ;) Nenä sen sijaan kiittää pehmoisesta niistämisestä <3 Samalla tavallahan nuo pesukoneessa peseytyvät kuin muutkin pyykit. Noille tietty voisi ommella vielä oman "likaiset nenäliinat" -pussukan josta ne olisi helppo kipata pesuun.

Ennen nenäliinojen ompelua tein kuitenkin erään pakollisemman jutun: korjasin esikoisen kahdesta talvihaalarista kuminauhat, siis ne jotka pujotetaan kengän alle jotta lahje pysyy kunnolla. Samalla huomasin, että toisesta haalarista on polven kohdalta päälliskangas revennyt. Se pitää korjata ensi tilassa ennen kuin haalaria taas käytetään. Liimapaikka lienee fiksuin korjausvaihtoehto. Jestas kun olisin huomannut tuon ennen tämänpäiväistä kauppareissua..


Pari päivää sitten laitoin kangastilauksen Sampsukalle. Sieltä on tulossa tummanruskeaa ja turkoosia resoria, turkoosipohjaista virtahepotrikoota, Pöllöset -trikoota, tummanruskeaa ja turkoosia elastaanitrikoota. Paitojen tekeminen mielessä... ja ehkäpä kalsarit esikoiselle :)

3 kommenttia:

 1. Toihan on älyttömän hyvä idea, ei varmaan satu enää!! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea kyllä! Ja oletpas taas ollut ahkerana :)Taitaa olla hyvä ompelukone ;)

  VastaaPoista
 3. ^Kyllä tuolla kiva on ommella :) Se on niin kätevä, ei kenkkuile ja ompelee nopeasti... toisin kuin se entinen kone joka oli hiiiidas. Tosin sillähän vois ommella nuo kaksoisneulaompeleet kun ei saa ommella lujaa ;)

  Kunhan uudet kankaat tulee niin kyllä taas ompelukone hurisee. Olis kai fiksua alkaa ompelemaan vaatteita myös itselle..? Sais ees joskus jotain uutta päälle pantavaa (jos kehtais niitä väkerryksiä pitää).

  VastaaPoista