22. marraskuuta 2010

Nyt ei käsiä palele!

Esikoinen tarvitsi yhdet topparukkaset lisää joten kaivoin esille Suuri Käsityölehti 10/2001 -lehden (sama josta löysin ohjeen fleecemekkoon. Samaisessa lehdessä on ohje myös toppahattuun, joka on tarkoitus ommella seuraavaksi - kuopukselle.

Rukkasten päälliskangas on Eurokankaasta ostettu PUL (kämmenpuolen ruskea PUL tilattu jostain nettiputiikista joskus). Sisäpuolella on tummanlila fleece ja välissälämpövanua. Kämmenpuon päädyin ompelemaan tummemmasta PUL:sta jotta lika ei siinä näkyisi niin hyvin. Oikein lämpimänoloiset noista tuli ja esikoinen tykkäsi. Mitäpä muutakaan äiti olisi voinu viime yönä tehdä kuin ommella. Vaikka aluksi oli harsia vain vanu vuorikankaisiin kiinni... mutta kun ei malttanut lopettaa! Lopulta rukkasista puuttui enää kuminauhat varsista ja ne jätin aamulle (sopivasti loppui ylälankakin). Mutta kuinkas ollakaan - en saanut pujotettua kuminauhoja kujiin, ne oli liian kapeat (ja hakaneula otti vanuun kiini), joten purin kuminauhakujat ja ompelin ne uudelleen. Nyt on vihdoin rukkaset valmiit :) Muuten varsin onnistuneet, tosin en ole aivan tyytyväinen noihin varsikuminauhakujiin...

7 kommenttia:

 1. Vähänkö on söpöt!!! Sä sitten osaat... :)

  VastaaPoista
 2. Noi oli helpot tehdä! Ja jos jotain ei osaa niin sit vaan opetellaan... ja puretaan sata kertaa ja päästetään parit ärräpäät (ainaki hiljaa mielessään).

  VastaaPoista
 3. ihan mielettömän hienot!

  VastaaPoista
 4. ^Kiitos :) Tänään nuo rukkaset pääsee ekan kerran testiin. Pitäisiköhän kuopukselle tehdä samanmoiset rukkaset kun sillä on yleensä näpit kylmät kun sisälle tullaan. Nuo vaikuttaa kyllä ihan hurjan lämpimiltä. Ohjeessa oli trikoo vuorikankaana, mutta ajattelin että fleece tuo vielä lisää lämpöä :)

  VastaaPoista
 5. Hei Makeet!!!!Onko kokemusta kuinka PUL käyttäytyy pakkasessa?Mäkiin haluun tehdä ;)

  VastaaPoista
 6. Tosi paljon esikoinen piti noita rukkasia viime talvena, nimenomaan pakkaskeleillä (noi kun ei kovinkaan hyvin kosteutta pidä, ehkä saumojen teippaus auttais?). PUL pysyy notkeena pakkasessa, tietty kastuessa saattoi tuo kämmenpuoli hiukan jähmettyä kun kosteus jäätyi. Nää on jo jäämässä esikoiselle pieneksi ja kankaat uusiin rukkasiin olenkin leikannut valmiiksi - Finnskog PUL, levyvanu, musta polarfleece. :D Mutta hyvin pelittävät pakkaskelin rukkaset saa kyllä PULista tehtyä :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat rukkaset;)
  -eitsu-

  VastaaPoista