18. helmikuuta 2010

Hahtuvavillikset ja hahtuvatiimaimu

Sain valmiiksi toisen (pääasiassa yökäyttöön tulevat) vaippavillikset. Tähän mennessä on öisin ollut käytössä Huopasesta neulotut lyhytlahkeiset villikset ja näistä hahtuvavilliksistä olisi tarkoitus saada toisen yövillikset. Villikset on tehty Kestovaippainfon sivuilta löytyvällä ohjeella. Hieman ohjetta muokkasin, loin 50 silmukkaa ja haaran kohdalla päättelin 12. Jotain villiksiin olisi vielä tarkoitus neulahuovuttaa, katsotaan nyt mitä siitä tulee :)

Yökäytössä meillä on ollut sisävaipan ja villisten välissä hahtuvasta neulottu tiimaimu. Jämälangat pääsivät käyttöön kun neuloin toisen moisen illalla tv:tä katsellessa.

 
Neuloin tiimaimun tähän malliin: Loin 19 silmukkaa (nro 5 puikoilla kaksinkertaisesta hahtuvasta) ja neuloin 14 kerrosta aina oikein neuleena. Sitten kavensin molemmissa reunoissa 4 x 1 silmukkaa (siten, että kerroksen ensimmäinen silmukka neulottiin). Jokaisen kavennuskerroksen välissä kaksi kerrosta kaventamatta. Jäljelle jäi 11 silmukkaa. Neuloin 45 kerrosta 11 silmukalla ja sitten aloitin lisäykset. Lisäsin 4 x 1 silmukkaa (taas neuloin kerroksen ekan silmukan). Lisäyskerrosten välissä kaksi normaalia kerrosta. Lisäysten jälkeen silmukoita puikolla 19. Sitten 14 kerrosta aina oikein neuletta ja silmukoiden päättely. Langanpäät piiloon ja valmis!
Imun voi joko käsitellä lanoliinilla tai käyttää sellaisenaan.

1 kommentti:

  1. Heips, nythän minä tiedän kellä teetätän villapöksyt :) Sisko saa vauvan syksyllä ja hän on vakaasti päättänyt kestoilemaan ruveta. Itse en osaa, enkä kyllä saa aikaiseksikaan mitään. Niin jospa sinä neuloisit? Ei todellakaan mitään kiirettä, sitten vasta kun tiedetään että onko tulija tyttö vai poika, niin voi vähän värejä kattoa :D Mitäs sinne housuun pitää sitte muuta varata *nolo, ja tosi hyvin aiheeseen paneutunut* Tiina

    VastaaPoista