9. helmikuuta 2016

Alkuvuoden käsitöitä, mm. SYLVA-huutikseen

Instagram vie mennessään helppoudellaan ja nopeudellaan, joten meinaa blogin päivittely kokonaan unohtua. Nyt tuleekin sitten jos jonkinlaista ompelusta (ja muutakin) samaan postaukseen.

Tammikuussa osallistuin Turussa Make bra -kurssille jossa opeteltiin ompelemaan rintaliivit omin mitoin. Kurssi oli todella antoisa. Vaikka rintaliivien ompelemisessa on miljoona ;) vaihetta, ei se ole hankalaa. Kurssilla oli loistava ja avulias ope, Sari Koivunen. Kiitos hänelle!

Kurssilla ehdin ommella yhdet liivit ja leikata toiset. Ekassa kuvassa sovitusliivit ja alhaalla valmiit.Nämä jälkimmäiset ompelin kotona viikko kurssin jälkeen. Mieluiset on olleet molemmat ja ennen kaikkea - sopivat! Enpä ole muita liivejä kurssin jälkeen pitänyt (urheiluliivejä lukuunottamatta). Keksin uusiokäyttöä tyhjälle kaavapaperirullalle - siinä on kätevä säilyttää rintsikoiden tekemisessä tarvittavat nauhat.


Omalle eskarilaiselle olen ommellut aikoja sitten housut kallopallo -joustocollegesta. Eräänä iltana poika tuli luokseno, näytti housuja ja sanoi että haluaa paidan samasta kankaasta. Ei mulla ollut enää samaa kamgasta paljoa jäljellä, joten yhdistin kallopallot farkkujerseyn kanssa. Vielä kesken ompelun poika tuli kysymään osaisinko tehdä hupun. Kyllä äiti osaa! Paidan kaavaa en enää muista...


Tyttö tarvitsi uusia valkoisia paitoja. Nappinjan ihana printti pääsi käyttöön. Paita kokoa 104cm. 


Tämä ihana nallesetti meni synttärilahjaksi 1-vuotta täyttäneelle sukulaispojalle. Koko 86cm.


Joku saattaa muistaa tämän jouluksi 2014 ompelemani neulosmekkosen. Helma on täyskello, enkä roikuttanut ennen helman huolittelua. Ajan saatossa helmasta tuli epätasainen ja sille oli pakko tehdä jotain. Siispä helmaa koristanut vinonaiha pois, helman suoristus ja tilalle leveä brodyyripitsi. Nyt kelpaa taas pyörähdellä ja mekko sai lisää käyttöaikaa.


Maanantaina 15.2.2016 järjestetään Facebookissa SYLVA-huutokauppa, jolla kerätään varoja Suomen syöpäsairaiden lasten ja nuorten hyväksi. Osallistuin ompelemalla ihanan 104cm tunikan sydänapplikaatiolla ja 56cm haaremihousut. Katsotaan josko ehtisin ommella muutakin vielä. Kuningasideaa odotellessa.
Huutelemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti