1. elokuuta 2013

"Äiti, ompele meille ninjapuvut!"

Meidän pojat on Ninjago -faneja. Toissapäivänä sain heiltä tehtävän: "Äiti, ompele meille ninjapuvut!". Muutama projekti piti saattaa loppuun ennen tuota... Mutta jo samana iltana pääsin leikkaamaan kankaita. Kangaskaapista löytyi pari vuotta "marinoitunutta" vaaleanvihreää interlocktrikoota jonka nuorempi poika kelpuutti vihreän ninjan hupparin väriksi. Viime viikolla ostin ihan muuten vaan Eurokankaan palalaarista turkoosia interlockia, se sopi sinisen ninjan asuun. Paidat on ommeltu samoilla kaavoilla kun Kekkis-paidat, eli Ottobre Kids 4/2011 - lehden Snouty creature. Huppu on oma muokkaus. Hupussa piti olla aukko silmille ja suun edessä kangasta. Lisäksi kriteerinä oli, että huppu pitää olla nopeasti päästä pois otettavissa, mutta kuitenkin paidassa kiinni. Tässä kuvassa näkyy toteutusta, eli hupussa on kaksi aukkoa, toinen silmille ja ihan alhaalla aukko jonka kautta hupun saa päästä pois. Mitään kuvaa ei vihreä ninja paitaansa halunnut.

  


Aika pelottava ninja, eikös? Kummastakaan kankaasta ei olisi riittäny housuihin, onneksi sopivat housut löytyivät poikien omista kaapeista.  Nämä vihreät velourpöksyt on joskus ommellut siskoni Jonna. Hän emännöi Needle-fabric-scissors -blogia. Tämä vihreän ninjan hupparin saanut, nuorempi poika totesi että hän haluaa pitää hupparia aina. Ilmeisen mieleinen siis :) Paita oli sen verran sotkuinen jo ekan käytön jälkeen että odottelee jo ekaa pesua pyykkikorissa.

Sen sijaan vanhemmalla pojalla oli enemmän vaatimuksia - piti saada kuva paitaan! Google kertoi mulle, että sinisen ninjan paidassa on mustat remmit ja salaman kuva. Ompelin silkkinauhaa remmeiksi ja applikoin salamapilven niiden keskikohtaan. Täällä löytyy kuva oikeasta sinisesta ninjasta, ehkä toi mun versio on jotain sinnepäin :P Poika ainakin sanoi että "just tollasta mä tarkotin".




Sovituskuvaa sinisen ninjan hupparista ei vielä ole, aamulla oli vielä helma ja hihansuut huolittelematta. Tämän hupparin kanssa sopii aikaisemmin ompelemani joustofroteiset housut jotka on samaa turkoosia sävyä. Tosin ne ei varmaan pitkään enää mahdu jalkaan kun ovat kokoa 122cm...

6 kommenttia:

 1. Kylläpä tuli mieleleiset ninja-asut! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli vähän liiankin mieleiset :D Voi olla että joku kerta paidat (varsinkin tuo vihreä) on pyykissä piiitkään kun meinaa ninjailu mennä liian hurjaksi!

   Poista
 2. 6V katselee selän takan ja hänelle pitää kuulema myös ommella tuommoinen huppari. Eli erittäin onnistuneita sanoisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mieleisiä on nää kyllä olleet. Päällä jatkuvasti valmistumisesta lähtien! Siitä vaan ninjahuppareita ompelemaan!

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Siistejä huppareita! Tollanen ois kelvannu mullekin lapsena.

  VastaaPoista