16. marraskuuta 2011

"Saumurisulkeiset"

Reilu kuukausi sitten meille kotiutui saumuri. Sain sen ystävältäni joka sai uudemman saumurin. Tämä kyseinen peli on Husqvarna Vikingin valmistama Huskylock 34 D -saumuri... eipä paljoa infoa siitä googlettamallakaan löydy. Olen siis yrittänyt etsiä käyttöohjeita ja sellaiset kyllä 15USD hintaan saisikin ladattua netistä, mutta ne on englanninkieliset. Joutuisi vielä pähkäilemään englannista suomeksi ja suomesta saumuriksi ;)

Tänään sitten sain nuorimmaisen päiväuniaikaan laitettua hukuksissa olleen langan ("vihreä") takaisin paikoilleen ja se olikin ihan helppoa kun hankin ne kätevät kärjestään kaarevat pinsestit! Ompelujälki tosin oli kaikkea muuta kuin kaunista tuon "vihreän" langan osalta. Niinpä päätin, että kun mulla on illalla ihan omaa aikaa (=mies poikien kanssa puutyökerhossa pari tuntia) niin otan alusta alkaen selvää tuosta saumurista. Niinpä illalla otin kaikki langat pois paikoiltaan ja imuroin pölyt pois koneesta. Tietty pitäisi vielä avata paininjalan alla oleva levy jotta saisi sieltäkin putsattua ja johonkin kai voisi öljyäkin laittaa..? Voi kun olisi se ohjekirja!

Ihan itse -foorumin keskusteluista sain hyviä vinkkejä ompeleen siistimiseksi. Päätin laittaa saumuriin neljä eriväristä lankaa, noiden värikoodien mukaisesti; vihreä, keltainen, sininen ja punainen. Näin olisi helpompi nähdä mikä lanka se on jossa on ongelma. Vihreä lankahan se... en sitten tiedä onko kuitenkin langan pujottamisessa joku häikkä kun pienen pätkän ommeltuani vihreä lanka (toinen sieppareista) oli karannut viimeisestä reiästä minne se piti pujottaa. Katkennut se ei kuitenkaan ollut :o Tosin mun mielestä (kuvan perusteella) lanka on ihan oikein, mutta tiedä sitten...


Päätin istahtaa sohvalle hetkeksi läppäri sylissä etsimään vinkkejä. Tuossa vaiheessa ovi kävi ja puutyökerholaiset tulivat sisään... vajaa tunti siitä kun lähtivät. Esikoinen oli alkanut valittaa vatsaansa, mennyt kalpeaksi ja oksentanut :( Valitteli kyllä vatsaansa jo päivällä, mutta sanoi haluavansa mennä päiväkerhoon ja puutyökerhoon eikä päivällä ollut oksentelua. Ihan hyvätuulinen ja pirteä oli esikoinen ollut heti pahoinvoinnin jälkeen ja on sitä edelleen. Mutta mun saumurisulkeiset jatkuvat sitten taas joskus.

Sattuuko kenelläkään lukijalla olla samanlaista saumuria (Huskylock 34 D)? Tai vaikka käyttöohjetta jossain?

8 kommenttia:

 1. Noiden lankojen pujotusjärjestys on tärkeää. Oletko kokeillut vaihtaa siepparien langoitusjärjestystä? Viimeisenä sitten neulat.
  Saatan olla väärässäkin mutta ymmärtääkseni saumurissa ei tartte/saa itse öljytä kuin tuon paksun tangon, jonka ympärillä liikkuu edes takas tuollainen iso mötikkä. Näkyy sun avatun koneen kuvassa keskellä vähän vinossa, eli öljy pitäisi tiputella tangon ja mötikän väliin... =)

  VastaaPoista
 2. Juu, siis laitoin langat uudelleen niin et alotin sieppareista (oikeanpuolimmaisin ensin) ja sit viimeseks ylälangat (punainen viimeseksi). Mut jotenki sieppareiden langat meni tolla konstilla hankalasti. Mut tarvii vielä kokeilla.

  Kiitti tosta öljyvinkistä :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Minulta taitaa löytyä hiukan uudempi painos tuosta saumurista. Joskohan sen käyttöohjeesta olisi apua? Voisin skannata sen ja laittaa sähköpostilla tulemaan, jos haluat.

  Satunnainen lukija Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko munkin mahdollista saada koneesi käyttöohje?

   Poista
 4. Sari: Se olis kyllä tosi kiva juttu jos viitsisit mailiin mulle laittaa, jos niistä vaikka olis apua :D Mun osoite on borderte(at)gmail.com ja (at) on siis @

  VastaaPoista
 5. Hei!

  Selvisikö tuohon saumurisi tekemään ongelmaan syy koskaan? Mun Eva-merkkinen saumurini tekee samaa ja alan olla aika toivoton kun en keksi mikä sitä vaivaa..

  Meri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syy saattoi olla langoittamisjärjestyksessä... Tämän tapauksen jälkeen unohdin koko saumurin pitkäksi aikaa kun en pärjännyt sen kanssa ;) Sitten päätin yrittää taas uudelleen, käytin huollossakin. Nyt saumuri toimii, tosin kranttu tuntuu olevan joidenkin lankojen suhteen.

   Poista
 6. Harmi homma :/ Itse olen tuota langoitusta tässä puolen vuoden aikana ehtinyt jo aika monta kertaa venkslata :) Ei kai auta muu ku viedä sinne huoltoon.. :/

  VastaaPoista